Welcome
Welcome to <strong>RTV SFRJ</strong>.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, <a href="/profile.php?mode=register">join our community today</a>!

Rogozna

Ovde možete da napravite temu vašeg grada / sela.

Moderator: Tijana

Rogozna

Postod SMAK u Pon Apr 13, 2009 11:14 pm

ROGOZNA je planinski masiv sa leve strane reke IBAR.Prostire se od Raske i Novog Pazara na severu i Zubinog Potoka i Gazivodskog jezera na jugu i Ribarica na zapadu do Leposavica i Banjske na istoku.Duzina ovog planinskog masiva je negde oko 60 km.Najveci vrh je Crni vrh (1479),a tu su i Jelec grad i Konjic (1220), Bubski siljak (1282),Mljecnjak (1343) i Cerovik (1222).U podnozju ove planine nalazi se dosta manastira pored kojih su najpoznatiji Crna Reka,Sopocani,Banjska.Tu su i Duboki Potok kod Zubinog Potoka, Devine vode kod Zvecana,Vracevo kod Leska i Sv.Nikola Konculjski-Konculj kod Raske.Ova planina je do ove godine retko bila posecena od strane turista i planinara jer nema hotela na njoj niti ima skijaskih staza i zicara.3,4 i 5 aprila PSD "KOPAONIK" je organizovao republicku akciju i bilo je preko 100 planinara iz cele Srbije.
Mnogi su ostali zadivljeni ovim prelepim krajevima i mnogim sumskim izvorima ciste prirodne vode kao i mnogih jezera.Ja cu u sledecim postovima pokusati da kroz par slika docaram lepote a nadam se kao i ljudi iz ovog kraja da ce planina postati posecenija od strane turista i planinara.
Kud god da krenem tebi se vracam ponovo,
ko da mi otme iz moje duse KOSOVO!!!
Pozdrav sa Kosova!!!
Korisnikov avatar
SMAK

Pridružio se: Pon Apr 13, 2009 12:17 am

Povratak na Turizam SFRJ