evo ja ocu nesto da postavim o breni nije vic ili nesto tako samo je kako su se ona i boba upoznali i tako stvarno je lepo da se procita..i stvarno smesno
molim vas procitajte
LEPA BRENA OTKRIVA SVE TAJNE NJENE LJUBAVI SA SLOBODANOM ŽIVOJINOVIĆEM
BOBA ME JE ISPROSIO, ZA VREME "OKTOBERFESTA", NOSEĆI KOLENICE I FLAŠU "KURVOAZIJEA"!
Samo oktobarsko jutro može biti tako lepo. Sneg pada, sunce sija. Zovem Raku Đokića da ugovorim intervju sa Lepom Brenom povodom premijere filma "Hajde da se volimo". Raka mi lepo kaže da je Brena u Novom Sadu i da će doći samo na premijeru.
"Znači od intervjua nema ništa?", pitam ga.
"Ima," veli Raka. "Ona posle premijere neće pevati. Ona je večeras samo glumica, koja će se posle filma pokloniti obožavaocima i to je sve. Posle premijere ću vas zaključati u sobe i razgovarajte do zore."
Kao i uvek, najpoznatiji jugoslovenski menadžer je održao reč. Zaključao nas je i tada je otpočeo naš razgovor. Bilo je to 23. oktobra 1987. godine. Taman smo se raspričale, kad Raka otvara vrata. Izvinjava se što nas prekida. "Samo trenutak", obraća se Breni sa molbom da primi jednog muškarca koji želi da joj čestita na odlično odigranoj ulozi. Valjda nije mogao da ga se reši. Ulazi Slobodan Boba Živojinović. Tu noć su se videli prvi put. Danas su već trinaest godina zajedno.
Toliko od mene. Neka dalje, svoju najlepšu ljubavnu priču, nastavi Lepa Brena.
"Posle našeg razgovora otišla sam u Novi Sad, gde sam tada živela. Isto veče Boban je došao za mnom. Kada sam ga ugledala, potrčala sam mu u zagrljaj, raširenih ruku. I on je raširio ruke i krenuo mi u susret. Međutim, nije očekivao da sam toliko teška, pa smo oboje pali na zemlju. Počeli smo da se smejemo. On me držao u naručju. Meni je bilo jasno da sam se zaljubila još to veče, a on mi je kasnije rekao: 'Prve noći bilo mi je jasno da ću se oženiti s tobom'. Tako su počele četiri burne godine zabavljanja."
Zašto burne?
Zato što nije bilo dana da se nismo svađali. Toliko smo se voleli da ja nisam mogla da pevam niti je on mogao da igra tenis. Jednom rečju, teško smo vodili naše profesionalne živote.
Šta je bio uzrok silnih svađa?
Odnos balkanskog muškarca, a to znači njegov posesivni odnos. To me je opterećivalo.
Da nije, ne daj bože, zahtevao da prestaneš da pevaš?
Taman posla. Nikada mi nije branio da pevam. Imao je poštovanja prema mojoj profesiji i onome što sam do tada učinila.
Venčanje se podrazumevalo?
Pre toga sam ga zamolila da me isprosi od mojih roditelja po starinskom običaju. Pristao je bez reči. Bilo je to u Minhenu gde su moji roditelji došli na "Oktobar fest" poznatu i popularnu manifestaciju. Posle ponoći došao je u njihov hotel s kolenicama i flašom "Kurvoazijea". Probudio je oca i zaprosio moju ruku. Iako sam ocu prethodno rekla da malo "tvrdi pazar", on se zbunio i Bobanu odmah odgovorio: "Neka vam je sa srećom". Posle mi je otac priznao da je hteo da mu kaže "kako vi mladi danas živite, ako se sada ne uda, neće se nikada ni udati". Zato njemu nije bilo do odugovlačenja.
Gde si ti bila za to vreme?
U drugoj sobi. Nije običaj da buduća mlada prisustvuje dok je prose. Da nije on zaprosio mene, zaprosila bih ja njega. Toliko sam bila zaljubljena. Mi smo bili sudbinski vezani. Niti sam ja mogla da zamislim život bez njega, niti on bez mene.
Ali pre no što te je zaprosio od roditelja, valjda je prvo tebe pitao hoćeš li se udati za njega?
Jeste. Pitao me je. Bilo je to u Londonu. U stvari, nije me pitao, jer je znao da ću pristati. Samo je doneo šampanjac i stavio brilijantski prsten u čašu. Tako sam brzo popila šampanjac, da umalo nisam progutala prsten. Sve se dešavalo u hotelu Ric.
Konačno je stigao najlepši dan u životu dvoje zaljubljenih. Bilo je to 7. decembra 1991. godine. Svadba godine u Interkontinentalu.
Bilo je prisutno oko sedam stotina zvanica. Nisam imala tremu, ali sam brinula hoće li sve biti u redu. Boban ima savršen smisao za organizaciju, spektakle, odgovornost. Tako je Boban iz Londona naručio šampanjac MOET Šandon, zatim moje omiljeno vino Mateus iz Španije, južno voće iz Grčke, a losos iz Švedske. Od silnog ljubljena s gostima oboje smo dobili herpes na usnama. Boban je nakon ponoći pozdravio goste, rekavši da više ne možemo da čekamo prvu bračnu noć, a u stvari ja sam od herpesa dobila groznicu. Stigli smo u hotelsku sobu. Svako je otišao u svoje kupatilo i nakon tuširanja izašao sa slojem kreme oko usta. Legli smo i zaspali. Međutim.
Neko je pokucao na vrata?
Nije. Ja sam konstatovala da sam mrtva gladna. Sličan osećaj gladi imao je i Boban. Naručili smo večeru u sobu. Čuli smo da gosti i dalje vesele na našoj svadbi.
Zaboravila si priču o venčanici?
Nju smo kupili u Londonu. Obišli smo sve butike. Bobanu se najviše dopala venčanica Kristijana Diora. Danas je čuvam spakovanu u ormanu.
Šta je u braku drukčije?
Strast se pretvorila u jednu stabilnu vezu u kojoj se stiče poverenje. Veza tako postoje večno prijateljstvo dvoje ljudi koji se mnogo vole i poštuju.
Šta je to ljubav?
Osećaj da pored sebe imaš stabilnu ličnost, a da je to osoba sa kojom živiš.
Jesi li ljubomorna?
Ljubomora je osećaj koji partner namerno izaziva kod ličnosti, ako je ne voli i ne poštuje. Da se meni to desi istog trenutka bih se razvela. To je onda nepoštovanje, a ne ljubav. Srećom Boban me nikada nije povredio, niti pokazao da me ne poštuje. Uverena sam da i neće.
Ko je deci dao imena?
Stefanu Boban i ja, a Viktoru moja svekrva.
Hoćeš li roditi kćerku?
Hoću. Deca su najveće bogatstvo.
Ko je strožiji ti ili Boban?
Ni jedno. Mama vodi računa da su nahranjeni, čisti, uredni, a tata da budu budući sportisti. Kroz sport ljudi se druže i žive kao prijatelji. Njegov sin Filip već uveliko igra tenis. Uskoro će i Stefan. Za Viktora ćemo videti.
Jednom rečju nisi se pokajala što si se udala?
Bože sačuvaj. Kroz brak smo se stabilizovali kao ličnosti. Trudimo se da održimo harmoniju naše porodice što nas čini izuzetno srećnim.
Kako bi u jednoj rečenici predstavila Slobodana Bobana Živojinovića?
Ima smisao za dobru organizaciju, stabilna je ličnost, obožavam njegovu toplinu i ljubav koju meni i deci svakodnevno daruje.